Basisschool Antonius
Peuteropvang 't Kruimeltje in de Antonius
Na de start in januari 2020 en de sluiting vanwege het Coronavirus zijn de kinderen van Peuteropvang 't Kruimeltje deze week ook weer begonnen op de Antoniusschool.
Voorheen werden de kinderen opgevangen in de Bun, maar omdat opvang en onderwijs nauw samenwerken is begin dit jaar besloten om de overstap te maken naar het schoolgebouw.
 
Wat heeft de Peuteropvang eigenlijk te bieden?
Wij bieden een gezellig opvang voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Wij bieden een gezellig kinderdagverblijf met een open sfeer waar voor elk kind op zijn eigen niveau en naar eigen behoefte gezorgd wordt. In de peuterfase maken kinderen een stormachtige ontwikkeling door. Op de opvang kunnen de peuters zich spelenderwijs ontwikkelen in een veilige, kindvriendelijke omgeving. Vaste pedagogisch medewerkers bieden de peuters veiligheid, structuur en vertrouwen. Zo leren ze met elkaar om te gaan en met elkaar rekening te houden. De Peuteropvang is een ontdekkingswereld voor jonge kinderen. Ze maken kennis met materialen zoals zand, klei, water, verf en lijm en de buitenspeelplaats biedt hen de mogelijkheid om zowel samen als individueel buiten te spelen.
Tijdens het spelen en samenzijn wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van het kind. Zowel de sociaal-emotionele ontwikkeling als ook de taalontwikkeling, de ontwikkeling van de creativiteit, de zintuigen en de motorische en cognitieve ontwikkeling.  Wij hebben als doel: spelen, ontmoeten, ontwikkelen, signaleren en ondersteunen.
 
De Peuteropvang is geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Tijdens de vakantieperioden is de Peuteropvang gesloten.
 
Financiering Peuteropvang
Wanneer beide ouders (of de alleenstaande ouder) werken, studeren of een traject volgen zoals een re-integratietraject of een verplichte inburgeringscursus, hebben zij recht op kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. Ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag betalen een inkomensafhankelijke ouderbijdrage die gelijk is aan de ouderbijdrage van de kinderopvangtoeslag. De overige kosten vult KDV Polderpret aan met de subsidie die zij van de gemeente ontvangen. Hierdoor is het ( afhankelijk van uw inkomen) al mogelijk om vanaf 3,75 per maand Peuteropvang bij ons af te nemen.
 
Heeft u interesse gekregen? dan kunt u mailen naar info@kdvpolderpret.nl, onze website bezoeken www.kdvpolderpret.nl of ons bellen op 0172523618
 

2019 Basisschool Antonius

Powered by BasisOnline